Activity


 • Bock Hollis posted an update 2 months, 1 week ago  · 

  Magyarországon a leggyakoribb fűtési rendszerek a következők: gázcirkó és gázkazán, szilárd tüzelésű kazán, napelemes fűtés, infrafűtés, és a hőszivattyú. Elektromos kazán lakossági felhasználásban nincs.

  A gázcirkó olyan fűtési típus, aminél egy központi kazán termeli a hőt. Tartozik hozzá egy keringető rendszer, amikhez a csöveket és a hőleadó egységeket kötik. Ez a berendezés a csövekben körbe-körbe forgatja a meleg vizet, így a kazánban felvett hőmennyiséget máshol adja le a folyadék. Manapság, új építésű fűtési rendszerek esetében már csak kondenzációs gázkazán építhető be, ami az égéstermék egy részéből vissza tudja nyerni a hőt.

  A szilárd tüzelésű kazánok leginkább olyan helyeken elterjedtek, ahol nincs kiépítve gázhálózat. Szinte bármilyen tüzelőanyaggal használhatók: fa, brikett, szén vagy hasonlók. Modern változatuk a faelgázosító kazán.
  fűtőfólia a kazántípusnak két külön égéstere van. Az egyikben történik a faanyag tökéletlen égése, a másikban pedig a szénmonoxidot és szénhidrogéneket tartalmazó füstgáz hasznosítása. A vegyes tüzelésű kazánokban szilárd tüzelőanyaggal vagy gázzal is lehet fűteni.

  A napelemekkel való fűtés az egyik legmodernebb megoldás. Itt el kell, hogy mondjuk, hogy a felhős és hidegebb időszakokban nem mindig elegendő az általa megtermelt energia. Az viszont elég vonzó, hogy hosszútávon visszahozhatja az árát a fűtési költség nullázásával

  Az infrafűtés olyan fűtési technológia, ahol az elektromos áramból infravörös tartományba tartozó hőhullám készül. A szétterjedő hullám felmelegíti a tárgyakat. Eléggé hasonlít a napsugár melegéhez. Kétféleképp lehet alkalmazni. Vagy fűtőpaneleket helyezünk el a mennyezeten vagy falakon, melyek az adott helyiséget melegítik. Vagy pedig a padlóba építhető be, amivel padlófűtést hozunk létre.

  A hőszivattyúval ellátott fűtési rendszer a természetben begyűjtött hőt juttatja be az épületbe. Speciális gázzal működik úgy, hogy azt összenyomja és elpárologtatja. Többféle típusa létezik. A szállított hőmennyiség származhat levegő, víz vagy más közeg közé helyezett csövekből.

  A korszerű fűtési rendszerek nagy előnye abszolút abban mutatkozik meg, hogy a használat során komoly költségcsökkentést tudunk véghez vinni. Több megoldás áll rendelkezésre, és még a legolcsóbbnak a kiépítése is komolyabb összeget jelent. Ezért tényleg fontos alaposan megfontolni, hogy melyik számunkra a legjobb megoldás.